Chili con Carne m. Chokolade

Chili con Carne m. Chokolade

Fremgangsmåde

Start med at brune kødet i en pande. Hak og tilsæt løg, peberfrugter og hvidløg – steg det.

Tilsæt krydderier (gem den friske chili), tomat, den mørke øl samt eddike og lad retten simre i 30 minutter.

Tilsæt bønnerne og lad retten simre i endnu 30 minutter.

Den friske chili tilsættes, og retten simrer 20 minutter mere.

Salt, peber og chokolade tilsættes, og retten kan nu stå op til 10 min. på eftervarmen imens du stiller noget brød og creme fraice ind på bordet :)

Godt råd:

Med mindre du har travlt, så lad retten simre længe!

Retten kan let fryses eller stå i køleskabet til næste dag.

ingredienser

  • 500g. Hakket oksekød
  • 1-2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugt
  • 1 spsk. stødt chili
  • 1.5 tsk. Støt Spidskommen
  • 2 Laurbærblade
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 2 bouillonterninger
  • 1 mørk øl (2 hvis du er tørstig)
  • 1 dl. Mørk Balsamicoeddike
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 1 ds. Røde kidney bønner
  • 2 friske chillipebre, udkernede og hakkede
  • 25 g. mørk chokolade
Tallerkener 4
1,5 time

15 Responses to “Chili con Carne m. Chokolade”

  1. Super lækkert. Lod dog retten simre noget længere, hvilket kun gjorde det mere lækkert :)

  2. Super god opskrift !Har prøvet at lave den på Hotel Restaurant og skole. Smagte meget lækkert !

  3. Chili con carne er en suveræn spise der kan varieres i det uendelige! Prøv evt. også med kaffe: http://gastromand.dk/chili-con-carne-heston-blumenthal/

  4. god smag

  5. Vi er 5 personer der sidder noget så spændte i køkkenet og venter på at retten har kogt færdig. Det er svært at udtrykke med ord, præcis hvor meget vi glæder os til at få smagt på denne laban af en kødgryde.

  6. Det lyder som en rigtig hyggelig aften, håber at det smager jer :D

  7. Lad evt. et stykke kanelstang koge med, det giver et fantastisk twist :)

  8. Uhm… Det var en succes her, desværre var der for lidt i gryden.. Tror man skal regne med 1 kg hakket oksekød til 6 personer.

  9. Rigtig god opskrift. Dog blev min ret lidt for sød. Brugte 70% chokolade og puttede desuden en kanelstang i. Har en god portion tilbage til fryseren og vil derfor gerne have nogle råd til, hvordan jeg gør den mindre sød.. Hvad kan jeg komme i?

  10. en smagsbombe af de bedre. tror dog jeg vil holde lidt igen med eddiken næste gang.

  11. Opskriften sad lige i skabet, det smagte fortrinligt.
    Jeg brugte dog lys øl i stedet for mørkt, og det var skam også mere end lækkert.

    Thumbs up!

  12. hvad skal man gøre med bouillonterningerne?

  13. laver retten i aften, en dobbelt portion!! ..dog tror jeg, at 2 dl balsamicoeddike bliver lige voldsomt nok :)

    mht. til bouillonterningerne, så tror jeg bare at jeg vælter dem i retten, uden af bløde dem op i vand.. ved ikke om andre har nogle tanker omkring det

  14. Ja jeg puttede også bare bouillionterningerne i, der er jo både øllen og saft fra de hakkede tomater..

    Super lækker ret :)

  15. Jeg bruger hakket rensdyrkød til opskriften. Det giver virkelig en fantastisk smagsoplevelse.

Giv din kommentar!