Fremgangsmåde
Start med at brune kødet i en pande. Hak og tilsæt løg, peberfrugter og hvidløg – steg det.
Tilsæt krydderier (gem den friske chili), tomat, den mørke øl samt eddike og lad retten simre i 30 minutter.
Tilsæt bønnerne og lad retten simre i endnu 30 minutter.
Den friske chili tilsættes, og retten simrer 20 minutter mere.
Salt, peber og chokolade tilsættes, og retten kan nu stå op til 10 min. på eftervarmen imens du stiller noget brød og creme fraice ind på bordet
Godt råd:
Med mindre du har travlt, så lad retten simre længe!
Retten kan let fryses eller stå i køleskabet til næste dag.
Super lækkert. Lod dog retten simre noget længere, hvilket kun gjorde det mere lækkert
Super god opskrift !Har prøvet at lave den på Hotel Restaurant og skole. Smagte meget lækkert !
Chili con carne er en suveræn spise der kan varieres i det uendelige! Prøv evt. også med kaffe: http://gastromand.dk/chili-con-carne-heston-blumenthal/
god smag
Vi er 5 personer der sidder noget så spændte i køkkenet og venter på at retten har kogt færdig. Det er svært at udtrykke med ord, præcis hvor meget vi glæder os til at få smagt på denne laban af en kødgryde.
Det lyder som en rigtig hyggelig aften, håber at det smager jer
Lad evt. et stykke kanelstang koge med, det giver et fantastisk twist
Uhm… Det var en succes her, desværre var der for lidt i gryden.. Tror man skal regne med 1 kg hakket oksekød til 6 personer.
Rigtig god opskrift. Dog blev min ret lidt for sød. Brugte 70% chokolade og puttede desuden en kanelstang i. Har en god portion tilbage til fryseren og vil derfor gerne have nogle råd til, hvordan jeg gør den mindre sød.. Hvad kan jeg komme i?
en smagsbombe af de bedre. tror dog jeg vil holde lidt igen med eddiken næste gang.
Opskriften sad lige i skabet, det smagte fortrinligt.
Jeg brugte dog lys øl i stedet for mørkt, og det var skam også mere end lækkert.
Thumbs up!
hvad skal man gøre med bouillonterningerne?
laver retten i aften, en dobbelt portion!! ..dog tror jeg, at 2 dl balsamicoeddike bliver lige voldsomt nok
mht. til bouillonterningerne, så tror jeg bare at jeg vælter dem i retten, uden af bløde dem op i vand.. ved ikke om andre har nogle tanker omkring det
Ja jeg puttede også bare bouillionterningerne i, der er jo både øllen og saft fra de hakkede tomater..
Super lækker ret
Jeg bruger hakket rensdyrkød til opskriften. Det giver virkelig en fantastisk smagsoplevelse.