Fremgangsmåde
Min. 6 timer inden retten skal laves, laves der en chili pasta ved at blande de 9 første ingredienser.
Resten af retten laves ved at hakke løg, peberfugter og chilifrugter og stege den i olie. Derefter tilsættes oksekødet og baconet som brunes godt.
Tilsæt derefter tomatpure,hakket tomat, revet gulerød, øl og oksekødsbouillonen og lad det koge i en times tid (jo længere jo bedre).
Tilsæt de skyllede bønner og chili pastaen (tilsæt lidt ad gangen og smag den til, hvis al pastaen tilsættes bliver den meget stærk) og giv den lidt ekstra tid.
Gode råd
Sever med salat, hjemmebragt brød (Det kan du nå i de mellemliggende timer) og kold creme fraise
Denne ret er en variation af Chili con carne – for de vilde, indsendt af Dennis Nielsen (deraf navnet),
Vi siger tak for mad Dennis
Da denne opskrift er helt ny, findes der intet billede endnu.. Hvis du prøver opskriften og er god med at kamera, så skriv her og vi vil kontakte dig og så uploader vi måske dit billede til opskriften.
Chili con carne teamet
Kan se jeg glemte at skrive en pakke bacon i opskriften Og der kan tilføjes 2 dåser bønner en hvid og en i chili (kidney bønner)
Gerne flere gulerødder… De er søde og tager faktisk lidt af den stærke…
Byt evt vodka ud med mørk tequila eller mescal. Plus du glas til servering
Ser ud til at være en fantastisk opskrift, som straks skal prøves!
Jeg har alle ingredienserne i huset på nær vodka – vil forsøge at erstatte den med whisky..
Imens tænker jeg meget hårdt over hvor meget oksekøds bouillon, der mon skal i?
Det lyder rigtig lækkert, dog mener jeg at vil blive bedre af at købe et stk okseklump/inderlår, pudse det godt af og skære det i strimler og brune det rigtig godt af med spidskommen, lidt chili samt salt og peber, frem for at bruge hakket oksekød, da jeg syntes det giver en bedre tekstur i retten. Og så skal det selvfølgelig simre i 4-6 timer og gerne med alle de andre ingredienser og gerne med en kanelstang og bitter mørk chokolade.